Regndroppstekniken

Regndroppstekniken, (RDT) är en behandling inom aromaterapin som är mycket kraftfull och djupverkande. En kombination av lätta strykningar och olika massagetekniker. Behandlingen utförs under fötterna på reflexzonerna (liknande zonterapi) och längs ryggraden. Oljorna penetrerar ner på cellnivå och har spridit sig i kroppen på ca. 20 min. Metoden är lätt att lära sig och kan användas som ett komplement till kroppsterapeuter eller till dig själv och dina närmaste.

Regndroppstekniken utvecklades av Gary Young på 1980-talet. Han baserade den på sin forskning om eteriska oljor som antimikrobiska medel samt fascinerande information som han fått av en indianhövding hos Lakota Indian Nations i USA.

Indianhövdingen berättade om hur man i generationer, använt sig av en metod att hela kroppen, från obalanser och sjukdomar genom fjäderlätta strykningar längs ryggraden. Denna gamla indianska tradition lade grunden till Gary Youngs utformning och utveckling av Regndroppstekniken.

Vetenskapliga studier har visat att många typer av skolios och ryggradsförskjutningar orsakas av virus eller bakterier som ligger vilande längs ryggraden. Detta kan orsaka inflammation, vilket i sin tur kan göra att svagheter uppstår i ryggraden som kan leda till skolios och andra besvär.

Genom att applicera särskilda terapeutiska oljor som motverkar virus, bakterier och inflammationer kan man hjälpa kroppen att korrigera förskjutningar i ryggraden. Eftersom de eteriska oljorna även påverkar känslocentrum i hjärnan via doft sinnet, är Regndroppstekniken en mycket välgörande behandlingsform för att lindra oro och stress samt åstadkomma känslomässig läkning.

I RDT använder man sig av Vitaflex tekniken och lätt massage på ryggen och längs ryggradszonen på fotsulorna. Den helande energin sätts igång genom elektriska impulser mellan fingertopparna och reflexpunkterna. Detta i sin tur sätter igång en elektrisk impuls som färdas genom nervbanorna fram till den punkt där det finns en energiblockering i energibanan som kan vara orsakad av exempelvis gifter, skadad vävnad eller syrebrist.

Fördelar med Regndroppstekniken:

  • stärker immunförsvaret
  • ökar kroppen förmåga att ta upp syre till cellerna
  • balanserar kropp och sinne
  • lindrar känslor av oro och stress
  • lindrar ryggbesvär
  • rensar ut gifter ur kroppen

Läs mer: Hälsa-artikel