Hoppa till innehåll

Gör din egen blomstermandala

  Vad är en Mandala? Ordet Mandala är sanskrit och betyder ”cirkel” och används inom Hinduismen och Buddhismen som en representation av livets cirkel. Att skapa en mandala kan vara ett bra sätt att lindra stress och för att skapa lugn och ro i sinnet. Ett verktyg för att hjälpa dig att fokusera inåt i dig själv, öka din kreativitet och att koncentrera dig på bara en sak.

  Börja med att plocka några blommor i vackra färger, det går bra med blommor från krukväxter också.

  Skapa en lugn plats för dig själv, tänd gärna ett ljus och sätt på lite meditativ musik, eller ta fram din favorit bland eteriska oljor och andas in en droppe.

  Stäng av mobilen

  Meditera en stund eller ta några djupa andetag, landa med både kropp och sinne.

  Ta ett svart papper, duk eller ett lakan som underlag.

  Ta loss kronbladen och börja lägga från mitten och utåt i cirklar. Låt fantasin ta plats och undvik att bedöma din skapelse.

  När du känner dig klar, sitt gärna en stund och låt blicken vila på din mandala, lägg märke till om det väcker några känslor, minnen eller andra upplevelser. Skriv gärna ner dina tankar.

  Ta ett foto på din mandala

  Allt är förgängligt, så samla ihop din skapelse och sprid den för vinden, är det något du är villig att släppa taget om skicka iväg den tanken samtidigt. Försök bevara lugnet som du skapat.

  Lycka till, dela gärna din bild!