Hoppa till innehåll

Vad är aromaterapi och eteriska oljor?

  Aromaterapi är en holistisk behandlingsmetod på så sätt att den kan ha en positiv effekt på både kropp och sinne.

  Det är en metod där man använder terapeutiska eteriska oljor, som utvinns ur en rad olika växter genom ångdestillering, kallpressning eller hartstappning.

  Eteriska oljor har använts genom tiderna ända sedan 4500 år f.kr. I århundraden har eteriska oljor använts i vardagslivet från parfym och väldoft till medicinska ändamål och balsamering. I Egyptens pyramider har man hittat inskriptioner och bilder på hur man använde oljor för helande, liksom i bibeln där det står omtalat på många ställen. Det sägs att en del eteriska oljor skattades mycket högre än guld och var två av de gåvor som gavs till Jesusbarnet (Frankincense och Myrra).

  Vad är en eterisk olja ?

  De är aromatiska vätskor som kommer ifrån bland annat buskar, blommor träd rötter och fröer. Dessa essenser försvarar växten från angrepp utifrån och sjukdom. De är också vitala för att växten skall växa, leva, utvecklas och anpassa sig till sin omgivning. Rena eteriska oljor bestämmer också dess arom.

  Eteriska oljor är ren koncentrerad växtenergi och måste behandlas med respekt. Det fodras  tex. tusentals blomblad bara för att få fram en enda droppe ros olja.

  Eteriska oljor har använts genom historien sedan flera tusen år tillbaka. I Egyptens pyramider har man hittat inskriptioner och bilder om hur man använde oljor för helande, liksom i bibeln där det står omtalat på många ställen.

  Eteriska oljor kan användas på många olika sätt; genom massage, doftspridning, inandning, invärtes, som kroppsvård, i badet, eller i hushållet.

  Har man stressrelaterade besvär eller lider av tex oro, depression, muskel- och reumatisk värk, hud- och matsmältningsbesvär, då kan eteriska oljor vara till hjälp.

  Shen Balans erbjuder behandlingar och workshops i Regndroppstekniken,  workshops i hur du kan använda olika eteriska oljor för egenvård, meditation, yoga mm.