Hoppa till innehåll

Regndroppsmassage

 

Regndroppsmassage är en välgörande behandling med 100% rena eteriska oljor. Regndroppsmassagen balanserar kroppen genom dess avslappnande och milda tekniker men är även utrensande och välgörande för rygg, nervsystem och immunförsvar.

Regndroppsmassage eller regndroppsterapi som den också kallas är en metod där man kombinerar aromaterapi och lätt massage under fötternas ryggradszoner och längs ryggraden. Behandlingen avslutas med en varm kompress på ryggen, stretch och lätt ansiktsmassage.

 

Pris: 750 kr (75 min)

Boka tid för behandling via mail

Shenbalans@gmail.com

 

Fördelar med Regndroppsmassage:

  • Boostar Immunförsvaret
  • Lindrar ryggbesvär
  • Ökar cirkulationen
  • Minskar stress
  • Välbefinnande och avslappning
  • Minskar smärta och inflammation
  • Lindrar värk i leder, nacke och axlar
Regndroppsmassage - oljor och behandlare

Istället intresserad av att själv lära dig utföra behandlingen? På Shenbalans erbjuder vi även kurser i regndroppsmassage

Regndroppsmassage - mer om behandlingen

Regndroppstekniken, (RDT) är en behandling inom aromaterapin som är mycket kraftfull och djupverkande. En kombination av lätta strykningar och olika massagetekniker. Behandlingen utförs under fötterna på reflexzonerna (liknande zonterapi) och längs ryggraden. Oljorna penetrerar ner på cellnivå och har spridit sig i kroppen på ca. 20 min. Metoden är lätt att lära sig och kan användas som ett komplement till kroppsterapeuter eller till dig själv och dina närmaste.

Terapeutiska oljor

I behandlingen används 9 olika oljor av terapeutisk grad: Valor, Oregano, Timjan, Cypress, Vintergröna, Basilika, Mejram, Pepparmint, och Aroma Siez som är en blandning av flera olika oljor.

Påverkar känslorna och doftsinnet

De terapeutiska oljorna har en stärkande effekt och hjälper kroppen att bekämpa oönskade bakterier, inflammationer och virus. Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum i hjärnan via doft sinnet, påverkas sinnet och känslorna, som kan lindra emotionella besvär och effekterna av stress.

Förebyggande

Regndroppstekniken är en behandlingsform som kan också användas i förebyggande syfte för att stärka kroppens alla system, att stimulera organ, muskler och ben på cellnivå och att rena kroppen från gifter eller sjukdom.

Resultat av behandlingen

Resultaten kan variera från individ till individ, de kan vara i timmar, dagar, veckor eller längre. Man får oftast med sig en upplevelse av smärtlindring, värme, ökad mjukhet och rörlighet i kroppen som resultat av behandlingen som även ökar kroppens förmåga att ta upp syre till kroppens alla celler.

Efter din behandling

Efter Regndroppsbehandlingen kommer du att känna dig väldigt avslappnad och behöver dricka mycket vatten för att hjälpa kroppen att rensa ut eventuella gifter. Vänta gärna med att duscha till dagen efter så att du får bästa effekt av oljorna. 

Hur kom Regndroppstekniken till ?

Regndroppstekniken utvecklades av Gary Young på 1980-talet. Han baserade den på sin forskning om eteriska oljor som antimikrobiska medel samt fascinerande information som han fått av en indianhövding hos Lakota Indian Nations i USA.

Indianhövdingen berättade om hur man i generationer, använt sig av en metod att hela kroppen, från obalanser och sjukdomar genom fjäderlätta strykningar längs ryggraden. Denna gamla indianska tradition lade grunden till Gary Youngs utformning och utveckling av Regndroppstekniken.

Vetenskapliga studier har visat att många typer av skolios och ryggradsförskjutningar orsakas av virus eller bakterier som ligger vilande längs ryggraden. Detta kan orsaka inflammation, vilket i sin tur kan göra att svagheter uppstår i ryggraden som kan leda till skolios och andra besvär.

Genom att applicera särskilda terapeutiska oljor som motverkar virus, bakterier och inflammationer kan man hjälpa kroppen att korrigera förskjutningar i ryggraden. Eftersom de eteriska oljorna även påverkar känslocentrum i hjärnan via doft sinnet, är Regndroppstekniken en mycket välgörande behandlingsform för att lindra oro och stress samt åstadkomma känslomässig läkning.

Vitaflexteknik

I RDT använder man sig av Vitaflex tekniken och lätt massage på ryggen och längs ryggradszonen på fotsulorna. Den helande energin sätts igång genom elektriska impulser mellan fingertopparna och reflexpunkterna. Detta i sin tur sätter igång en elektrisk impuls som färdas genom nervbanorna fram till den punkt där det finns en energiblockering i energibanan som kan vara orsakad av exempelvis gifter, skadad vävnad eller syrebrist.